divendres, 29 de gener del 2016

Presentació al professorat de l'Itinerari "Els llocs de la memòria. La Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona"

El proper dissabte dia 13 de febrer, de 10 a 13 hores es farà la presentació al professorat de l'Itinerari "Els llocs de la memòria. La Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona". La presentació consistirà en la realització de l'itinerari amb el professorat, tal i com està previst realitzar-la amb l'alumnat. Podeu fer la inscripció a aquest acte mitjançant el següent formulari.

divendres, 22 de gener del 2016

X Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi. Fòrum Trics

El X Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi és un esforç conjunt entre el Departament d’Educació i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per tal de contribuir en el procés de formació científica dels joves i té per objectiu la creació d’un espai on intercanviar experiències i difondre la feina feta a l'entorn de les Ciències i la Tecnologia. Més informació aquí
Inscripció dels Participants (del 21 de desembre al 21 de febrer)

I Fòrum de Treballs de Recerca en Humanitats i Ciències Socials i Arts

El I Fòrum de Treballs de Recerca en Humanitats i Ciències Socials i Arts, neix amb la voluntat d'oferir als joves estudiants l'oportunitatd'intercanviar les seves experiències de recerca i difondre la feina feta a l'entorn de les diverses àrees del Batxillerat que no estan incloses en el Fòrum TRICS. El I Fòrum TR tindrà lloc el dijous dia 7 d'abril de 2016 al Complex Educatiu de Tarragona.
Més informació aquí

Inscripció: Ja està obert el període d'inscripció al I Fòrum de Treballs de Recerca en Humanitats i Ciències Socials i Arts. El termini és fins el 28/02/16 Inscripcions dels Participants. 

dijous, 21 de gener del 2016

VIII Edició de l'TworldEdu

Engega la vuitena edició de lTworldEdu, punt de trobada dels professionals de l’Educació i les empreses TIC, que tindrà lloc els propers 7 i 8 de març de 2016 al Palau de Congressos de Barcelona, Fira de Barcelona (Recinte de Montjuïc).
Es poden consulta les bases per participar  on trobaràs el formulari que podràs utilitzar per enviar la teva proposta abans de les 12:00h del migdia del dia 25 de gener de 2016.

 L’ITworldEdu, promogut per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Mobile World Capital i el Clúster Edutech, és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu.



El 9 de febrer és el Dia Internacional de la Internet Segura.

El proper dia 9 de febrer és el Dia Internacional de la Internet SeguraEl Dia de la Internet Segura se celebra a més de 100 països de tot el món des de ja fa una desena d'anys. Aquest pot ser un bon motiu per realitzar activitats al voltant d'una competència bàsica de l'àmbit digital com és l'ús responsable de la xarxa. Aquí trobareu algunes propostes:

http://www.edu365.cat/internetsegura/index.htm

http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/tecinformacio/internet_segura/diainternet/index.html

http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/tecinformacio/internet_segura/

dimecres, 20 de gener del 2016

Xerrada adreçada a Llar d'Infants: La mirada de la Pedagogia Pikler

El proper dilluns 15 de febrer, a dos quarts de sis de la tarda, al CRP del Tarragonès (Complex Educatiu, Edifici Llull, Tercera Planta), tindrà lloc la xerrada: La mirada de la Pedagogia Pikler en les Llars d'Infants, adreçada a professionals de Llar d'Infants i Educació Infantil. La ponent, Anna Farré (www.annafarre.cat)és Educadora Social, Terapeuta Familiar, Doula i s'ha format darrerament en la Fundació Lóczy de Budapest. Places limitades, cal confirmar assistència per correu al CRP e3900034@xtec.cat abans del 12 de febrer.

dimarts, 19 de gener del 2016

Presentació curmetratge "El conte de mai més"

El 23 de gener, a les 17,30 a l'Antiga Audiència, tindrà lloc la presentació del curtmetratge "El conte de mai més" de Josep Varo. Acabada la presentació tindrà lloc un col·loqui amb diversos professionals que treballen en casos de violència de gènere. Cal confirmar assistència per correu lectrònic: calaixobertproduccions@gmail.com

Presentació Itinerari "Els llocs de la memòria. La Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona"

El CRP del Tarragonès i l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona proposem una activitat adreçada als alumnes de Bat i CS d'ESO amb l'objectiu de contextualitzar dins el currículum una sèrie de llocs carregats d'especial simbolisme i relacionats amb la Guerra Civil i la repressió franquista a la ciutat de Tarragona: "Els llocs de la memòria. La Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona". L'activitat consisteix en una ruta dissenyada pels llocs més significatius de la ciutat des d'aquesta perspectiva.

El proper dissabte dia 13 de febrer, a les 10 del matí es farà la presentació de l'activitat i es durà a terme aquesta ruta adreçada al professorat interessat en participar-hi. Podeu fer la inscripció a aquest acte mitjançant el següent formulari.

Presentació de la maleta pedagògica "Precinema per a educació Infantil" i constitució d'un grup de treball


L’etapa d’Educació Infantil necessita recursos per al treball en petit grup dins l’aula i per aquest motiu, des del CRP del Tarragonès, voldríem presentar-vos La maleta de precinema a Educació Infantil. Es tracta d’una proposta del CRP de Montmeló que valorem molt positivament i que voldríem implantar a la nostra zona i és per això que us convoquem a la reunió que tindrà lloc al CRP del Tarragonès el pròxim dijous 21 de gener a les 17.30. La proposta, tot i que està pensada per al Parvulari també, pot ser adequada per al Cicle Inicial de Primària.

Paral·lelament a la presentació del material també us proposarem constituir un Grup de Treball a la nostra comarca per tal de poder experimentar els materials de la Maleta i desenvolupar-ne de nous. Aquesta és una iniciativa que hem creat amb molta il·lusió i per tant us agrairem la vostra col·laboració i la vostra inscripció al formulari.

Quarta emissió del programa "Parlem d'educació"

El proper dijous dia 21 a les 11, 30 del matí, tindrà lloc la quarta edició dels nostre programa de ràdio "Parlem d'educació".  
En aquesta ocasió el programa comparà amb al presència de la Directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, la Sra. Àngels González Estremad que farà un repàs a la seva gestió. 
 Des d' aquest enllaç, podreu sentir el programa al dia següent de l'emissió.

"Ell em va posar Malala", calendari de projeccions i Guia Didàctica accessible online

Us informem que el calendari dels passis del documental "Ell em va anomenar Malala", seran els dies 10, 12, 17 i 19 de febrer, de 12 a 14 hores, als Cinemes Ocine de Les Gavarres. Els centres interessats en assistir-hi cal que s'inscriguin omplint el formulari següent

A més, ja podeu consultar la Guia didàctica que des del CRP hem elaborat i que té com a finalitat oferir als centres una eina per treballar diversos aspectes curriculars i competencials, directament relacionats amb els àmbits de Ciències Socials, Cultura i valors ètics a nivell de segon cicle d'ESO.

III Premi de narrativa curta Port de Tarragona

El Centre d'Estudis Marítims i d'Activitats del Port de Tarragona convoca el III Premi de narrativa curta Port de Tarragona, amb  l'objectiu de promoure l’ús literari del català als centres de secundària. Les narracions han de versar sobre el  tema portuari o marítim, preferentment.
Termini de presentació de treballs: 31 de març. Mínim 6096 caràcters amb espais. Arial 12 a un espai i mig. Màxim 5 pagines. Inscripció i més informació: inscriure-us a traves de l'adreça : preminarrativa@porttaragona.cat 

dijous, 14 de gener del 2016

Presentació Informe sobre els trastorns de comportament en adolescents

Informe sobre els trastorns de comportament en adolescents

El proper dijous 28 de gener tindrà lloc la presentació d'un informe que tractarà sobre els adolescents amb trastorns de comportament.  L'estudi, coordinat per un equip de professionals de l'Hospital Sant Joan de Déu, s'ha basat en la realització d'enquestes a diferents grups de públics i tracta de proposar recomanacions dirigides a cobrir les necessitats actuals per a un correcte abordatge d'aquests problemes.

A qui va dirigit l'informe

L'informe va dirigit a un públic amb un perfil molt ampli, tots ells amb algun tipus de relació amb adolescents amb algun trastorn de comportament:
Pares, mares, familiars o tutors legals de nens i adolescents amb problemes de comportament.
Mestres i equip docent d'escoles i instituts.
Pedagogs i altres professionals de l'educació.
Pediatres o professionals de la salut.
Psiquiatres, psicòlegs o altres professionals de la salut mental. 

Objectiu de l'informe

L'objectiu general de l'estudi ha estat analitzar l'opinió dels professionals de pediatria, salut mental, professors i pares sobre els aspectes més rellevants de la detecció precoç, la prevenció i el tractament dels trastorns de conducta, amb tal deproposar recomanacions dirigides a cobrir les necessitats actuals per a un correcte abordatge d'aquests problemes.

Autors de l'informe

L'informe ha estat coordinat pel Dr. Josep Lluís Matalí, psicòleg clínic i coordinador de la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L'estudi ha comptat amb la participació dels següents autors: 

Dr. Óscar Andión Perez. Psicòleg del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Departament de Psiquiatria i Medicina Legal. Universitat Autònoma de Barcelona.
Dra. Carme Valls Sirera. Pediatra del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de Nens de Barcelona.
Dr. Toni Cañete Ramírez. Psicòleg del Departament de Psiquiatria i Medicina legal. Universitat Autònoma de Barcelona.
Dra. Marta Pardo Gallego. Psiquiatra del Servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.
Dr. Marc Ferrer Vinardell. Psiquiatra del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Departament de Psiquiatria i Medicina legal. Universitat Autònoma de Barcelona.

L'informe ha comptat amb la col·laboració d'Ordesa i la coordinació i edició han anat a càrrec del propi Hospital Sant Joan de Déu.

Quan i on es presenta


La presentació tindrà lloc a l'Auditori Docent de l'Hospital (edifici de la Fundació Sant Joan de Déu) el proper dijous 28 de gener a les 19:00h.

Per assistir a l'acte t'has d'inscriure mitjançant una d'aquestes opcions:
Accedint a aquest formulari.
Enviant un correu a aula@hsjdbcn.org.
O trucant al telèfon 93 253 21 30 (només dies laborables)

Primera Jornada francòfona d'impuls al BatxiBac de Tarragona.

Primera Jornada francòfona d'impuls al BatxiBac de Tarragona. Trobada Pedagògica d'impuls del BatxiBac i de l'ensenyament de la llengua i la cultura franceses

Proposta del Servei d'Ordenació Curricular de la Direcció General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d'Ensenyament d'organització conjunta dels Serveis Territorials, de l'Institut de Ciències de l'Educació i de la Facultat de Lletres (Departament de Filologies Romàniques) de la Universitat Rovira i Virgili.

L'objectiu de la Trobada és que l'alumnat i professorat dels centres del Programa Batxibac -de doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat- pugui trobar-se i beneficiar-se de l'expertesa de la Universitat. I, també, oferir al professorat de francès en general coneixements d'aprofundiment teòric i tallers pràctics.

Dia: 1 de març de 2016, Horari: de 10 a 17:30,
Lloc: Campus Catalunya de la URV. Avda Catalunya, 35. Tarragona.

Programa:
10:00h Presentació de la jornada
10:15h Conferència inaugural: "Étude d'histoire politique comparée entre la France et l'Espagne portant sur la mise en place d'une culture républicaine, entre réussite et échec; quelles explications? (Ière République en Espagne, IIIème République en France, 1873-1879", pel professor Pascal Riou.
11:30h Pausa esmorzar
12:00h Conferència de literatura: Dra. Maria Ángeles Caamaño
13:30h Pausa dinar
15:00h Presentacions: Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona
15:15h Tallers simultanis:
- Preparar un exposé
- La chanson française
17:00h Cloenda de la jornada

Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament a través de l'ICE URV (codi 7000100021 http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/lamevaformacio/cercador_activitats/ ) amb una certificació de 5 hores
Activitat gratuïta

Taller gratuït: Anglès a Educació Infantil: "Once upon a time... Story-based English teaching in pre-primary"

El curs 2014-2015, l'escola Cal·lípolis de La Pineda i la URV van engegar un projecte d'innovació per ensenyar l'anglès de forma més activa a l'educació infantil ("Once upon a time... Story-based English teaching in pre-primary"), que va ser emparat per la convocatòria d'Ajuts Pont oferta pel Consell Social de la URV. El seu objectiu era comprovar si es podia ensenyar anglès d'una forma activa, motivadora i efectiva a través de contes (storytelling) i activitats relacionades amb aquests. Aquest curs 2015-2016, el projecte s'ha renovat i ha donat la benvinguda a 3 noves escoles: l'Arrabassada de Tarragona, Centcelles de Constantí i la de Ponts (Lleida). Tots aquests centres es coordinen amb professorat de la menció d'anglès dels graus d'educació de la URV per escollir els contes més adients, per dissenyar les activitats i les propostes didàctiques i per avaluar l'aplicació del projecte.

L'ICE de la URV, organitza el 20 de gener, de les 18.00 a les 20.00 un taller gratuït i obert a tothom on s'explicarà aquest projecte amb més detall. Serà al Saló d'Actes de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia, al Campus Sescelades de la URV (Sant Pere i Sant Pau, Tarragona).

Per a aquesta activitat comptarem amb l'ajuda d'una mestra d'infantil i d'anglès que, a més, és contacontes professional: la Rat Cebrián. 
Per a més informació i per a inscripcions: web del projecte (la inscripció prèvia és necessària)

dimarts, 12 de gener del 2016

Presentació del Programa TEI (Tutoria entre iguals)

El proper dimarts dia 19 de gener de 2016  tindrà lloc a la Seu del Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC) a la Delegació de Tarragona ( c/ Ramon i Cajal, 11) la Presentació del  PROGRAMA TEI.

El Programa TEI (Tutoria Entre Iguals) és una estratègia educativa per a la millora de la convivència escolar, dissenyada com una mesura pràctica i preventiva contra la violència i l'assetjament escolar. Té un caràcter institucional i implica a tota la comunitat educativa. Està basat en l'ajuda dels iguals. Consisteix que els alumnes de 5è (Primària) o 3r (Secundària) són tutors emocionals (valors, convivència, tolerància zero respecte de la violència) dels alumnes de dos cursos inferiors. 
Activitat Gratuita. Adjunto enllaç per a més informació i inscripcions.

dilluns, 11 de gener del 2016

Inscripció a les Proves Cangur de Matemàtiques de Primària i 1r, 2n i 3r d’ESO

Inscripció  a les Proves Cangur de Matemàtiques de Primària i 1r, 2n i 3r d’ESO. Els terminis d’inscripció són:

     1r, 2n i 3r d’ESO:  15 de gener a 29 de febrer de 2016
     Primària:  15 de gener a 29 de febrer de 2016

Els centres poden realitzar la inscripció a la prova des d’un formulari accessible des del web del cangur (
http://www.cangur.org). Al mateix web s’hi troben instruccions més precises sobre el procés d’inscripció així com sobre les característiques i el funcionament de la prova. 
Per a qualsevol dubte que a la web del concurs no quedi prou clar, us podeu adreçar als correus específics de cada comissió:

     Cangur de primària: cangurprimaria@gmail.com

     Cangur de 1r, 2n i 3r, d’ESO: cangur123eso@gmail.com

Comparteix