dijous, 21 de febrer del 2013

La Formació Professional Dual a l'Ins Comte de Rius

21/02/2013. El conveni signat ahir a la planta de Repsol a la Pobla de Mafumet, entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Repsol Petróleo, té per objectiu promoure, impulsar i desenvolupar, en règim d’alternança i amb formació dual, el cicle formatiu de grau superior de química industrial, a l’Institut Comte de Rius, de Tarragona, per tal de formar persones en el camp professional de la química i respondre a les necessitats de personal qualificat, i millorar la qualificació professional del personal de Repsol. Han subscrit l’acord la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director del Complex Industrial de Repsol, Joan Pedrerol. 

El conveni signat avui permetrà que altres 72 alumnes puguin acollir-se a aquest model.

Amb aquest model de Formació Professional, que s’inspira en models existents a Alemanya, Suïssa, Àustria o Dinamarca, el Govern vol afavorir la reactivació econòmica. Les recomanacions del CAREC van en aquesta mateixa línia i asseguren que per incentivar l’ocupabilitat dels joves és necessària la participació activa de les empreses en l’elaboració dels plans d’estudi i la posterior valoració dels alumnes.

En la Formació Professional Dual l’empresa assumeix protagonisme formatiu. El seu paper no es limita a la recepció d’estudiants en pràctiques, com en el model tradicional, sinó que s’implica en la formació dels alumnes a través de la seva participació en les adaptacions curriculars.

En el cas de Repsol, el conveni signat avui preveu que l’Institut Comte de Rius, de Tarragona, formalitzarà un document de compromís amb l’alumne i l’empresa, on es recolliran les característiques de la modalitat organitzativa en alternança i dual i els compromisos de cadascuna de les parts. Aquest document contindrà, entre d’altres aspectes, les activitats de pràctiques formatives que es faran a l’empresa, la distribució de temps de formació i de treball, la distribució dels mòduls que es faran a l’empresa i al centre educatiu i el calendari de les actuacions del reconeixement acadèmic.

Comparteix