dimecres, 13 de novembre de 2013

18a Setmana de la Ciència, Activitats al Tarragonès

La Setmana de la Ciència és una iniciativa gestionada des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
Del 15 al 24 de novembre se celebraran un seguit d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics... que podeu consultar aquí. 

Els temes centrals de l'edició d'enguany són l’estadística, l’aigua i Einstein amb motiu de la celebració, aquest 2013, de l’Any Internacional de l’Estadística, l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua i la commemoració del 90è aniversari de la visita d’Albert Einstein a Catalunya. 

  • A la nostra demarcació, des del  CRP organitzem l'activitat, el dia 20 de novembre a les 11,30  "La ciència en primera persona", on una persona vinculada amb la difusió i la recerca científica fa una xerrada. Aquest any és : La passió per la recerca comença a l'institut, a càrrec del Biòleg Carles Schnabel Gimeno.
    Enguany 
    hi ha algun canvi, la xerrada està adreçada a alumnat de 3r i 4rt d'ESO i es farà la xerrada presencialment en un Institut, l'INS Torreforta, i simultàniament s'emetrà per internet, de tal manera que la puguin seguir tots els centres.
  • Per la seva banda la Universitat Rovira i Virgili i altres institucions organitzen actes de la Setmana de la Ciència 2013 al Camp de Tarragona: el programa "Fem Recerca", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i aules de la Universitat per participar en tallers científics i ser-ne els protagonistes per unes hores. "Ciència al Teatre" , el 19 de novembre a partir de les 16 hores, al Teatre Bartrina de Reus, s'ha preparat un espectacle que inclourà experiments en directe a càrrec del divulgador científic Dani Jiménez, demostracions de materials superconductors i robots mòbils, i a més la primera edició del concurs Vols saber què investigo?. Per altra banda, durant tota la setmana, a l'Antic Ajuntament de Tarragona es podrà visitar una exposició de fotografies de recerca.
  • El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha organitzat també diverses activitats en el marc de la Setmana de la Ciència: conferència, jornada i taller. Podeu cosnultar els detalls de contingut i calendari aquí

Comparteix