dilluns, 9 de novembre de 2015

Setmana de la Ciència 2015. Activitats URV

Des de la URV han posat en marxa diferents activitats de divulgació de la ciència que començaran aquest mateix dimecres. 

Dimecres, 11 de novembre de 2015. 20:00 h. Cafè La Cantonada (C/ Fortuny, 23, Tarragona)

Ciència a La Cantonada: "La llum, l’origen dels colors... i molt més!".  Quan la llum incideix en la matèria es produeix una interacció que dóna lloc a fenòmens molt diversos. El més evident és el que proporciona color als objectes, però n’hi ha molts altres que també estem acostumats a veure.

A càrrec de Mar Reguero, professora de Química Física a la URV.Amb motiu de l'Any Internacional de la Llum 2015.Organitza: Universitat Rovira i Virgili. Col·labora: Cafè La Cantonada.

Més informació: http://www.comciencia.urv.cat/ciencia-a-la-cantonada/

 Dissabte, 14 de novembre de 2015

11:00 h. Casa Castellarnau (C/ Cavallers, 14, Tarragona)

Simetries en els mosaics de la Casa Castellarnau

L'observació dels mosaics que trobem en diferents indrets de la Casa Castellarnau origina emocions estètiques que es poden llegir des de diversos camps del coneixement. En aquesta activitat no només ens fixarem en la seva bellesa, sinó que introduirem conceptes associats a l'estudi de la simetria. Us convidem a una visita en què, a més d'admirar aquesta casa noble del segle XV, aprendreu a observar el patrimoni des de la profunditat de mirada d'un matemàtic. Activitat de la Setmana de la Ciència 2015.
A càrrec de Ramon Nolla i ​Ramon Masip, professors de matemàtiques a l'Institut Pons d'Icart.És necessari inscriure-s'hi prèviament.
Organitza: Universitat Rovira i Virgili. Col·labora: Museu d'Història de Tarragona.
Més informació i inscripcions: comciencia@urv.cat

Dissabte, 21 de novembre de 2015. 11:00 h. Portal del Roser (oficina d'Itinere), Tarragona

Ruta científica Antoni de Martí i Franquès

Saps qui va ser Antoni de Martí i Franquès? Aquest químic català va néixer a Altafulla el 1750 i va passar bona part de la seva vida a Tarragona. La seva contribució al coneixement més destacada va ser el 1790, quan Martí i Franquès va donar uns resultats precisos sobre la composició de l'aire, que avui, més de 200 anys després, encara es respecten. Aquesta ruta científica és una recreació teatralitzada de la vida d'aquest científic català i els seus descobriments, on els participants visitaran els carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva recerca. Activitat de la Setmana de la Ciència 2015. Aquesta sessió és oberta i està adreçada a un públic familiar. És necessari inscriure-s'hi prèviament.
Organitza: Universitat Rovira i Virgili. Col·labora: Itinere Turisme & Cultura.
Inscripcions: comciencia@urv.cat

Dimecres, 09 de desembre de 2015

20:00 h. Cafè La Cantonada (C/ Fortuny, 23, Tarragona)

Ciència a La Cantonada: "Les deu estafes més grans de la història"

Penseu que les estafes són una cosa moderna, pròpies de bancs i entitats financeres sense escrúpols? Res més lluny de la realitat! Un petit repàs històric de les deu estafes més sonades de la història ens permetrà entendre com els humans hem estat, som i seguirem sent una mica trepes.
A càrrec de Jordi Andreu, professor de Gestió d'Empreses a la URV.
Organitza: Universitat Rovira i Virgili. Col·labora: Cafè La Cantonada.

Comparteix